Striae of striemen zijn lijnvormige huidafwijkingen die ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door snelle groei of uitzetting (zwangerschap) van het lichaamsdeel in kwestie. Striemen komen bij vrijwel alle vrouwen voor en worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

In een vroeg stadium zijn striemen parallel aan elkaar lopende rode lijnen in de huid. Deze lijnen zien er vaak uit als verzonken littekens en kunnen in lengte variëren van enkele centimeters tot wel 20 centimeter. De rode kleur die de striemen in een vroeg stadium vertonen kunnen soms zeer lang aanhouden en naarmate de tijd vordert verkleuren de meeste striemen langzaam naar huid- of ivoorkleurig. Dit proces kan soms jaren duren.

Striemen kunnen op elk deel van de huid ontstaan dat een relatief snelle groei doormaakt. Hoe jonger de huid is, hoe groter het risico. Verschillende groepen mensen vertonen een verhoogd risico tot de ontwikkeling van striemen:

  • Zwangere vrouwen ter hoogte van buik en borsten
  • pubers en adolescenten ter hoogte van dijen, billen en borsten
  • mensen met overgewicht ter hoogte van buik, dijen, binnenzijde van bovenbenen en bovenarmen
  • bodybuilders ter hoogte van armen, bovenbenen en borsten
  • mensen die gebruik maken van corticosteroïden (zalf, geneesmiddelen)

In ons instituut behandeld men striemen met fractionele laserbehandelingen. Deze vormt een gigantische doorbraak in de toepassing van medische huidbehandelingen en huidoptimaliserende therapieën.

Dit geavanceerde lasering systeem dat gebruik maakt van hoge precisie lichtimpulsen is perfect geschikt om striemen en andere onregelmatigheden te behandelen.

De fractionele lasermethode zorgt ervoor dat de energie van de CO2 laser door middel van zeer dunne straaltjes (0,3mm) ,haarfijne gangen maakt en dit in de vorm van een raster. Deze gloednieuwe techniek zorgt ervoor dat de ruimte tussen al deze gangetjes geen thermische schade ondervindt. Hierdoor kunnen we spreken van een korte herstelperiode. Het binnendringen tot diep in de dermis zorgt ervoor dat de aanmaak van nieuwe collageen wordt gestimuleerd.
Onmiddellijk na de behandeling trekken de collageenweefsels samen waardoor strakheid van de huid wordt bevorderd en verbetering van de huidstructuur wordt bekomen.
Bovendien ontstaat door de warmteontwikkeling diep in de dermis aanmaak van nieuw collageen.
Door deze processen ontstaan duidelijk zichtbare resultaten. ( 60% minder zichtbaarheid van de striemen).

  • snel herstel
  • kortdurende procedure
  • geen anesthesie vereist
  • veilig en doeltreffend
  • duidelijk zichtbaar resultaat