Permanente laserontharing

Omdat ons centrum reeds sedert 40 jaar intensief op zoek is naar een degelijke oplossing voor normale tot problematische overbeharing, voeren wij reeds 20 jaar succesvolle en permanente ontharingen uit d.m.v. de meest doeltreffende laser : Light Sheer diode laser typeDesire . Dit nieuwe toestel uit het Lumenis -gamma krijgt als enig lasertoestel de toelating van het Amerikaanse FDA om de term permanente ontharing te gebruiken .

Door het specifieke laserlicht worden zowel het haartje,de haarfollikel en de wortel van het haar definitief vernietigd. Medisch – wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat dit type laserbehandeling resultaat garandeert op lange termijn .

Bij aanvraag tot behandeling wordt eerst een uitgebreid intakegesprek gepland om te bekijken of onderliggende medische/andere problemen een goede resultaat zouden verhinderen . Desgevallend kan u in ons centrum een consultatie aanvragen bij onze superviserende arts die in samenspraak met uw behandelende huisarts / gespecialiseerde geneesheer een behandeling op maat kan aanbieden.

Ter gelegenheid van de consultatie wordt ook een prijsofferte gemaakt.

Vragen over laserontharing

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. De haargroei maakt verschillende fases door:

 • De groeifase (anagene fase)
 • De overgangsfase (catagene fase)
 • De rustfase (telogene fase)

Een gemiddelde groeicyclus van een haar duurt 6 tot 8 weken. Deze tijdspanne is variabel en in hoofdzaak afhankelijk van het lichaamsgebied. Om deze reden kan een laserontharing enkel doeltreffend gebeuren wanneer er een interval van 4 tot 6 weken tussen de behandelingen gerespecteerd wordt. Men kan immers enkel de haarfollikels vernietigen van deze haartjes die op het moment van de behandeling in de groeifase zijn. Na 5 tot 8 behandelingen zijn alle haartjes eens in de groeifase geweest waardoor zij allemaal definitief verwijderd zijn.

Volgende elementen beïnvloeden de lengte, dikte, plaats en kleur van uw lichaamsbeharing:

 • Leeftijd
 • Genen
 • Hormoonspiegel
 • Medicatie
 • Scheren beïnvloedt stugheid, dikte en groeicyclus van het haar niet. Het biedt een tijdelijke oplossing en vraagt dagelijks onderhoud.
 • Epileren met behulp van een pincet is een tijdrovende, pijnlijke en niet praktische oplossing voor grotere gebieden.
 • Harsen kan uitgevoerd worden op grote gebieden van het lichaam. De huid blijft gedurende 3 tot 6 weken haarvrij. Deze methode is pijnlijk.
 • Elektrisch ontharen maakt gebruik van een naaldje dat langs de haarfollikel wordt ingebracht waarna door verhitting de voedingsbodem van het haar vernietigd wordt. Aangezien deze ontharingsmethode haartje per haartje gebeurt is dit een zeer tijdrovend en dure behandeling.

‘Huid- en lasercentrum’ koos voor de ‘diodelaser’ nadat deze uitgebreide klinische studies omtrent haarreductie succesvol had doorstaan.
De ‘diodelaser’ is tevens de enige ontharingslaser die van de FDA goedkeuring heeft gekregen om gebruikt te worden voor permanente haarreductie

De diodelaser genereert laserlicht met een golflengte van 810 nanometer. Melanine, het pigment dat onze haartjes kleurt, geleidt dit laserlicht zoals een koperdraad elektriciteit geleidt. Bij ontharing met de diodelaser zal dit laserlicht door de melanine in de haartjes geleid worden tot in de haarfollikel waar dit laserlicht wordt omgezet in hitte. Gedurende 30 tot 100 milliseconden ontstaat er in de haarfollikel een hitte van 60°C waardoor deze wordt vernietigd. Een vernuftig koelsysteem zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen schade aan de huid kan optreden.

Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking voor een laserontharing met als uitzondering negroïde huidtypes.
Alle haren kunnen vernietigd worden met uitzondering van lichte donshaartjes en witte haren omdat deze geen pigment bevatten.

Laserontharing met behulp van de Light Sheer diodelaser is absoluut veilig. De Light Sheer Diodelaser werd na jaren research in 1998 in de USA op de markt gebracht door Luminus, een gerenommeerd bedrijf dat lasers voor medische toepassingen maakt. Dit toestel heeft een goedkeuring van het FDA (het hoogste orgaan in de USA voor controle van gezondheid, veiligheid en efficiëntie bij medische toestellen).

Het merendeel van de mensen verdraagt de behandeling vlot. Tijdens de laserontharing ervaart men een tintelend, wat prikkend gevoel. Sommige delen van het lichaam zijn uiteraard meer gevoelig dan andere delen.

Er zijn 5 tot 8 behandelingen nodig om alle haren te kunnen verwijderen. De eerste 5 behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaatsvinden. Bij de volgende behandelingen kunt U een wat langere tussentijd nemen.

De ‘diodelaser’ is de enige laser welke door de FDA is goedgekeurd voor de claim ‘permanente ontharing’. Klinische studies rangschikken de diodelaser als de meest doeltreffende laser.
Klanten mogen een permanente ontharing verwachten na 5 tot 8 behandelingen.

Het behandelde gebied na behandeling rood worden en een lichte zwelling vertonen. Dit is een normale reactie op de felle hitte die de laser genereert. Dit licht ongemak neemt snel af.
Een blootstelling aan de zon wordt zowel voor als na de behandeling een vijftal dagen afgeraden.

 • Het gebruik van verzorgingproducten op het behandelde gebied wordt de eerste drie dagen afgeraden met uitzondering van een specifieke post-epilatie zalf of zonnebrandcrème factor 100 (esthederm sunblock) .
 • De behandelde huid mag zonder schrobben, zacht gereinigd worden.
 • Zowel voor als na de behandeling wordt zonnen, gebruik van zonnebank, en het gebruik van zelfbruinende producten voor een periode van 4 weken afgeraden.
 • Tussen de behandelingen is enkel scheren toegestaan. U mag niet harsen of epileren met een pincet.

Load More