Behandeling van pigmentstoornissen

Als gevolg van zonschade, zwangerschap, hormonale onbalans of huidveroudering kunnen er zich op de meest blootgestelde delen van de huid donkere vlekken manifesteren, deze worden ook wel eens ouderdomsvlekken genoemd.

Daardoor heeft men vaak de indruk dat de huid er ouder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Door de efficiënte behandeling van deze pigmentstoornissen bekomt men niet alleen een verwijdering van deze storende donkere vlekken maar bovendien ziet de huid er ook jonger en frisser uit.
Een doeltreffende manier om de normalisering van de huidpigmentatie te bekomen is fractioneel laseren.

Huid- en Lasercentrum kiest hierbij voor fractionele laserbehandelingen. Door de diepe inwerking van de fractionele laser tot aan de basaalcellen (die verantwoordelijk zijn voor aanmaak van pigmentatie) kan een zodanige huidregeneratie bekomen worden dat de teint en pigmentatie van de huid hierbij zichtbaar wordt geëgaliseerd.

Deze zachte techniek waarbij de huidpigmentatie fractioneel, dus geleidelijk aan, wordt geëgaliseerd is absoluut veilig en zonder enig risico op nevenwerkingen zoals infectie, littekenvorming of werkonbekwaamheid. Bovendien is deze behandeling zo goed als pijnloos.

Vragen over behandeling pigmentstoornissen

Met fractionele laserbehandelingen bereikt u dezelfde resultaten als die van een klassieke pigmentstoornisbehandeling met de CO² Laser, maar zonder de risico’s en nadelen van de vroegere klassieke behandeling. De behandeling kan volledig gebeuren zonder verdoving. De behandeltijd zelf is vrij kort (30 tot 60 minuten) en slechts een korte herstelperiode van 5 dagen dient in acht genomen te worden. Fractionele laserbehandelingen combineren veiligheid en eenvoud met een grote doeltreffendheid.

Fractionele laserbehandelingen zijn geschikt voor de behandeling van alle huidtypes en kunnen ook gebruikt worden voor gevoelige zones zoals de hals, de décolleté en de handen. Dit komt doordat de instellingsmodus van het toestel dermate gesofisticeerd is dat er een zeer grote range van dieptewerking en kracht mogelijk is.

  • Het onmiddellijk samentrekken van de collageenvezels
  • Verbetering van de strakheid van de huid.
  • Verbetering van de huidstructuur
  • Verfijning van de poriën
  • Verwijdering van pigmentstoornissen, fijne rimpeltjes, acné littekens en andere structurele onregelmatigheden.
  • Aanmaak van nieuw collageen: De warmteontwikkeling tot diep in de dermis, zorgt voor de stimulatie van collageenproductie waardoor er aanmaak van nieuw collageen plaatsvindt. Deze collageenproductie zorgt voor een secundaire verstrakking van de huid.

De patiënt ondervindt na de behandeling een branderig gevoel dat 30 minuten tot 2 uur kan aanhouden. Na de behandeling ontstaat er een roodheid van de huid. Na twee dagen zal deze roodheid geleidelijk evolueren naar een meer bruine teint die op 5 dagen volledig normaliseert. Vanaf de 2e dag na de behandeling is het reeds mogelijk maquillage te gebruiken.

De eerste 5 dagen na de behandeling dient een specifieke hydraterende crème te worden gebruikt gevolgd door een regenererende crème die tot een maand na de behandeling gebruikt dient te worden.
Uiteraard moet, zoals na alle laserbehandelingen, tot een maand na de behandeling een totale zonbeschermer worden gebruikt. Verder dienen geen specifieke maatregelen genomen te worden.

Bij matige pigmentstoornissen volstaat 1 behandeling voor een optimaal resultaat, bij meer ernstige vormen van pigmentstoornissen zijn meerdere behandelsessies noodzakelijk.

Load More