Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. De haargroei maakt verschillende fases door:

 • De groeifase (anagene fase)
 • De overgangsfase (catagene fase)
 • De rustfase (telogene fase)

Een gemiddelde groeicyclus van een haar duurt 6 tot 8 weken. Deze tijdspanne is variabel en in hoofdzaak afhankelijk van het lichaamsgebied. Om deze reden kan een laserontharing enkel doeltreffend gebeuren wanneer er een interval van 4 tot 6 weken tussen de behandelingen gerespecteerd wordt. Men kan immers enkel de haarfollikels vernietigen van deze haartjes die op het moment van de behandeling in de groeifase zijn. Na 5 tot 8 behandelingen zijn alle haartjes eens in de groeifase geweest waardoor zij allemaal definitief verwijderd zijn.

Volgende elementen beïnvloeden de lengte, dikte, plaats en kleur van uw lichaamsbeharing:

 • Leeftijd
 • Genen
 • Hormoonspiegel
 • Medicatie
 • Scheren beïnvloedt stugheid, dikte en groeicyclus van het haar niet. Het biedt een tijdelijke oplossing en vraagt dagelijks onderhoud.
 • Epileren met behulp van een pincet is een tijdrovende, pijnlijke en niet praktische oplossing voor grotere gebieden.
 • Harsen kan uitgevoerd worden op grote gebieden van het lichaam. De huid blijft gedurende 3 tot 6 weken haarvrij. Deze methode is pijnlijk.
 • Elektrisch ontharen maakt gebruik van een naaldje dat langs de haarfollikel wordt ingebracht waarna door verhitting de voedingsbodem van het haar vernietigd wordt. Aangezien deze ontharingsmethode haartje per haartje gebeurt is dit een zeer tijdrovend en dure behandeling.

‘Huid- en lasercentrum’ koos voor de ‘diodelaser’ nadat deze uitgebreide klinische studies omtrent haarreductie succesvol had doorstaan.
De ‘diodelaser’ is tevens de enige ontharingslaser die van de FDA goedkeuring heeft gekregen om gebruikt te worden voor permanente haarreductie

De diodelaser genereert laserlicht met een golflengte van 810 nanometer. Melanine, het pigment dat onze haartjes kleurt, geleidt dit laserlicht zoals een koperdraad elektriciteit geleidt. Bij ontharing met de diodelaser zal dit laserlicht door de melanine in de haartjes geleid worden tot in de haarfollikel waar dit laserlicht wordt omgezet in hitte. Gedurende 30 tot 100 milliseconden ontstaat er in de haarfollikel een hitte van 60°C waardoor deze wordt vernietigd. Een vernuftig koelsysteem zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen schade aan de huid kan optreden.

Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking voor een laserontharing met als uitzondering negroïde huidtypes.
Alle haren kunnen vernietigd worden met uitzondering van lichte donshaartjes en witte haren omdat deze geen pigment bevatten.

Laserontharing met behulp van de Light Sheer diodelaser is absoluut veilig. De Light Sheer Diodelaser werd na jaren research in 1998 in de USA op de markt gebracht door Luminus, een gerenommeerd bedrijf dat lasers voor medische toepassingen maakt. Dit toestel heeft een goedkeuring van het FDA (het hoogste orgaan in de USA voor controle van gezondheid, veiligheid en efficiëntie bij medische toestellen).

Het merendeel van de mensen verdraagt de behandeling vlot. Tijdens de laserontharing ervaart men een tintelend, wat prikkend gevoel. Sommige delen van het lichaam zijn uiteraard meer gevoelig dan andere delen.

Er zijn 5 tot 8 behandelingen nodig om alle haren te kunnen verwijderen. De eerste 5 behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaatsvinden. Bij de volgende behandelingen kunt U een wat langere tussentijd nemen.

De ‘diodelaser’ is de enige laser welke door de FDA is goedgekeurd voor de claim ‘permanente ontharing’. Klinische studies rangschikken de diodelaser als de meest doeltreffende laser.
Klanten mogen een permanente ontharing verwachten na 5 tot 8 behandelingen.