Met fractionele laserbehandelingen bereikt u dezelfde resultaten als die van een klassieke pigmentstoornisbehandeling met de CO² Laser, maar zonder de risico’s en nadelen van de vroegere klassieke behandeling. De behandeling kan volledig gebeuren zonder verdoving. De behandeltijd zelf is vrij kort (30 tot 60 minuten) en slechts een korte herstelperiode van 5 dagen dient in acht genomen te worden. Fractionele laserbehandelingen combineren veiligheid en eenvoud met een grote doeltreffendheid.

Fractionele laserbehandelingen zijn geschikt voor de behandeling van alle huidtypes en kunnen ook gebruikt worden voor gevoelige zones zoals de hals, de décolleté en de handen. Dit komt doordat de instellingsmodus van het toestel dermate gesofisticeerd is dat er een zeer grote range van dieptewerking en kracht mogelijk is.

  • Het onmiddellijk samentrekken van de collageenvezels
  • Verbetering van de strakheid van de huid.
  • Verbetering van de huidstructuur
  • Verfijning van de poriën
  • Verwijdering van pigmentstoornissen, fijne rimpeltjes, acné littekens en andere structurele onregelmatigheden.
  • Aanmaak van nieuw collageen: De warmteontwikkeling tot diep in de dermis, zorgt voor de stimulatie van collageenproductie waardoor er aanmaak van nieuw collageen plaatsvindt. Deze collageenproductie zorgt voor een secundaire verstrakking van de huid.

De patiënt ondervindt na de behandeling een branderig gevoel dat 30 minuten tot 2 uur kan aanhouden. Na de behandeling ontstaat er een roodheid van de huid. Na twee dagen zal deze roodheid geleidelijk evolueren naar een meer bruine teint die op 5 dagen volledig normaliseert. Vanaf de 2e dag na de behandeling is het reeds mogelijk maquillage te gebruiken.

De eerste 5 dagen na de behandeling dient een specifieke hydraterende crème te worden gebruikt gevolgd door een regenererende crème die tot een maand na de behandeling gebruikt dient te worden.
Uiteraard moet, zoals na alle laserbehandelingen, tot een maand na de behandeling een totale zonbeschermer worden gebruikt. Verder dienen geen specifieke maatregelen genomen te worden.

Bij matige pigmentstoornissen volstaat 1 behandeling voor een optimaal resultaat, bij meer ernstige vormen van pigmentstoornissen zijn meerdere behandelsessies noodzakelijk.